Mä olen viimeisen parin kuukauden aikana pyörinyt erilaisilla nettideittisivustoilla, keskustellut melkein lukemattomien miesten kanssa, potentiaalisten, vähemmän potentiaalisten ja lähes tulkoon toivottomien kanssa. Monet eivät tunnu ymmärtävän sitä että jos haen tietyn ikäistä seuraa, niin silti lähemmäs isäni ikäiset tulevat ehdottelemaan ties mitä sekä olettaen että innosta kiljuen kirmaan heidän kanssa treffeille. Vaikken niinkään ikärasisiti ole, mutta jos elämänkumppania etsin, niin on kai minullakin oikeus ilmaista mielipiteeni siitä minkälaista ihmistä haen.

Yhtenä ehkä ärsyttävimmistä keskustelukumppaneista on ne jotka yrittävän painostaa keskusteluun. Yliinnokas viesteillä pommittainen voi johtaa hyvinkin helposti vastareaktioon jossa viestien vastaanottaja ärsyyntyy, sulkeutuu ja melkeinpä vaan puhtaasta vittuilemisen ilosta jättää vastaamatta. Asiaa ei eteenpäin auta jos viesteillä pommittaja alkaa syyttelemään siitä että eikö seura kelpaa, ootko nirso, yms yms. Anteeksi vain, mutta viestiin vastaamattomuus on myös omanlainen viestinsä ja sitä paitsi meressä riittää kaloja, pitää vain ensin oppia kalastamaan.

Yksi myös oletettavista perusasioista joiltakin puuttuu, nimittäin äidinkielenosaaminen. Meille jokaiselle peruskoulunkäyneelle on alakoulun ensimmäisestä luokasta lähtien toitotettu oikeinkirjoitusta, joten miten se voi olla muka niin vaikeaa? Se että osaisi käyttää edes isoja kirjaimia ja pisteitä ei vaadi paljon. Eikä sekään paljoa vaadi tarkistaa että kirjoittiko oikein, toki satunnaiset kirjoitusvirheet on ymmärrettävissä, ihmisiä hän tässä vain ollaan. Mutta se että yrittää tehdä toiseen vaikutuksen kirjoittamalla huonosti, ei välttämättä takaa hyvää alkua. moi mä oon nuorimies etlä suomesta anna piluu kaunis maine.

Persoonallinen murteiden käyttö sensijaan on tervetullutta.

Monilla sivustoilla joutuu (vai saa) kuvailla itseään jonkinpituisella kertomuksella, jotta uteliaat sekä kiinnostuneet voisivat helpommin katsoa olisiko tämä ihminen mahdollisesti Se oikea. Ymmärrän toki että itsensä kehuminen on monille vaikeaa, mutta kyllä pitäisi osata jotain pientä tekstin pätkää itsestään kirjoittaa. Kertoisi edes harrastuksista tai siitä mitä muut ovat sinusta sanoneet. Ei luulisi olevan vaikeaa, mutta ei; yhä useammassa profiilissa lukee vain että jos kiinnostuit niin tutustu. Miten helvetissä voisin edes kiinnostua jos ei ole mitään mihin kiinnostua, pelkkä kuva ei aina riitä. Paitsi tinderissä.

Lisäksi joillakin tuntuu olevan hirmuinen kiire tavata. Jotkut saattavat heti muutaman hassun lauseen vaihtamisen jälkeen jo kysyä että noh tavattaisko? Ymmärrän toki että joillekkin on helpompi tutustua ihmisiin kasvotusten, mutta sen takiahan on nettisivuja joissa tutustua että voisi valikoida että kenet haluaa nähdä kasvotusten. tai sitten joidenkin vaatimustaso on hyvin matalalla. Itse alkaisin ainakin epäilemään henkilön todellista tarkoitusperää jos heti olisi tapaamista vaatimassa. Tututstua voi kyllä netinkin kautta, mutta jos keskustelu monien viikkojen mittaiseksi venyy, niin silloin tapaaminen olisi melkein jo itsestään selvyys. Tosin joidenkin kanssa keskustelu on hyvä vain jäädä keskusteluksi.

Kuitenkin kaikkien niiden kusipäiden, onnenonkijoiden ja salaseuraa hakevien joukosta löytyy toivottavasti myös niitä todellisia helmiä, hiomattomia timantteja joiden kanssa keskustelu tuntuu luontevalta ja sujuvalta. Monet vuosisadan rakkaustarinat ovat saaneet alkunsa netistä ja toivon mukaan tulevaisuudessakin sieltä joku jonkun löytää. Ehkä minunkin herra oikea on vain muutaman klikkauksen päässä. Njäh, ainahan saa haaveilla.

Vaikka kuinka toivoisikin jokaisen löytävän tosirakkautensa joko netistä tai tosielämästä, niin jouduin viimeksi eilen toteamaan yhdelle yliinnokkaalle viesteillä ahdistelijalle että vaikka olenkin edelleen naiivi ja haluan uskoa prinsessasatuihin sekä tosirakkauteen, silti ei kaikki sitä tässä elämässään löydä. Se oikea tulee jos on tullakseen. Paino sanalla jos on tullakseen.

funny-cat-pictures-she-wrote-back-hello-

Nettideittisivusto eliittikumppanin nimi kuulemma tulee siitä että palvelun taso on siellä niin korkeaa ja eliittiä, ei välttämättä ne ihmiset