Jokainen meistä syö ja jokainen on meistä varmastikkin joskus tehnyt ruokaa. Yleistyksien yleistys. Noh tarkoitukseni ei ollut tulla kirjoittamaan syömisestä vaan laskiaisesta. Joo tiedän, laskiais sunnuntai oli viime sunnuntaina, mutta nyt on laskiaistiistai ja se tarkoittaa että saa pullaa. jes.

Laskiaispullan historiaan tai perinteisiin en ole sen koommin perehtynyt, miksi kermavaahto ja mansikkahillo? eikö tavallinen pulla riitä? Olen päätellyt kermavaahdon tarkoittavan lunta ja punainen hillo nyt on vain hyvä yhdistelmä sinne väliin. Tosin kaupoissa näkee paljon mantelimassalla täytettyjä pullia, ja ne jotenkin tuntuvat kasvattavan suosiotaan. Mistä se mantelimassa on sinne väliin tullut, onko se jokin protesti niiltä jotka eivät pidä mansikka tai vadelma hillosta, varmaankin. itse en ole mantelimassa täytteistä pullaa maistanut, mutta tosin osa syynä voi olla se että olen mantelille allerginen, joten en voi ottaa kantaa sellaisen pullan makuun. Jokainen syököön laskiaispullan tavallaan, eikai siihen mitään väärääkään tapaa ole.

Tosin tämänvuoden laskiainen on ainakin täällä etelä-Suomessa päin hyvin ankea, lunta ei ole satanut nimeksikään eikä missään voi laskea pulkalla. Maksimissaan laskettelukeskuksilla on lunta, joten jos haluat lapset viedä mäkeen, niin se taitaa olla ainoita vaihtoehtoja. Vaikka kuramäen lasku voisi olla myös viihdyttävää, paitsi sille äidille joka saa vaatteet sen jälkeen pestäväksi. Pitäisiköhän meidän sitten siirtyä täällä lumettomuudesta kärsivillä alueilla mäki laskuun jollain muulla, mieleeni tulee amerikkalaisten mäkiauto kisat, siis ne joissa lapset rakentavat itse autonsa ja menee sillä. Turvallisuus ei todellakaan taattua, mutta mitä yhdestä murtuneesta kädestä. No sairaalalasku, tosin..

Pidän laskiaisesta, ainakin minun lapsuudessani oli aina lunta laskiaisena ja silloin ei tullut kysymykseenkään tehdä mitään muuta kuin laskea mäkeä ja syödä pullaa ja juoda äidin mukaan pakkaamaa kaakaota. Hassua tosin miten nopeasti on ilmastokin muuttunut ja ylipäätään lasten leikkimiset. Hassua puhua omasta lapsuudestaan, vaikka juuri olen täyttänyt vsta kaksikymmentä, mutta silti tuntuu ettei aina jaksa ymmärtää nykynuorisoa. ha, nykynuoriso, nyt tässä vasta henkisesti vanhentuukin. No nyt lähti aihe ihan raiteiltaan.

Tarkoitukseni olikin alunperin puhua laskiaisesta ja sitä että itse innostuin eilen leipomaan. Teen nyt tälläisen hetkellisen muodonmuutos blogin, muuntaudun hetkenajaksi ruokablogiksi. pim. Tein eilen pullaa, laskiaispullan suurena fanina leivoin sen itse alusta asti, tosin välillä soitellen äitille että mitä pitää tehdä. Pullat onnistui ja halusin tulla tänne hehkuttamaan leipomistani. Tosin taitojani ei leipomisen suhteen voi verrata täällä oleviin huippu ruoka blogeihin joiden taitoja ei voi kuin kehua. Nostakaamme esille ainakin yhden kakun, johon kommentoikin ihaillen työntulosta, joka oli sammakkokakku. Hieno, taidolla tehty.

Jotta saisin jotain todistusaineistoa onnistuneesta leipomisesta, otin kuvan pullasta. Oikeastaan leipomisessa parasta ei ole itse se teko vaihe vaan se, kun sen työntuloksen saa syödä. Ei muuta kuin rattoisaa laskiaistiistaita, syökää pullaa hyvät ihmiset.

IMG_0297-normal.jpg

laskiainen on kerran vuodessa vaan..