Naisia esineellistetään niin mediassa kuin arjessakin. Monista ihmisistä nähdään vain kuori eikä sisintä niin oteta huomioon. Ymmärrän että kauniita naisia on kiva katsella, mutta se että pelkän ulkonäön perusteella arvioidaan heti ihmisen persoona on todella väärin. Ennakkoluuloja tosin meillä kaikilla on, vaikkemme haluaisikaan sitä myöntää, luomme ihmisistä mielikuvaa eikä se mikään uusi uutinen ole.

Jotkut joutuvat pettymään, toiset taas joutuvat vai saavat joutua toteamaan, että ennakkoluulot olivat vääriä. Stereotypiat ovat jonkinlainen ennakkoluulojen esiaste, tosin sääli kyllä, jotkut stereotypiat pitävät hyvinkin paikkaansa, mutta toisaalta mistä muualta ne olisivatkaan saaneet alkunsa? Suomalaisten stereotypia on saunassa istuva kaljaa kiskova keski-ikäinen erakko mies, joka asuu keskellä Lappia ja lähimpään naapuriin on 50 kilometrin hiihtomatka. Kuinka monta kriteeriä tästä täytät? Veikkaan, että maksimissaan muutaman. Ei pahalla Lapissa asuvat erakot.

Itse kohtaan paljon ennakkoluuloja. En ole tyypillinen suomalais kaunotar vaaleine pitkine hiuksineen, ehkä olen lähempänä sitä erakkomiestä. Kuitenkin, koska ulkonäköni ei ole niinkään hemaiseva, kohtaan ennakkoluuloja. Olen ehkä niitä ihmisiä joihin pitää tutustua ennenkuin tekisi sen päätelmän siitä mitä olen. Huoh. En halua Blogista henkisen pahoinvoinnin vuodatusta, mutta välillä suoraan sanottuna vituttaa ne ihmiset jotka luulevat tuntevansa minut vain sen perusteella miltä näytän. Enkä nyt sano että ongelma olisi pelkästään minunkaltaisillani, juuri tämän vuoksi järjestetään huora-marsseja. Ulkonäkö ei ole ratkaiseva tekijä, no Joo on se joissakin asioissa, mutta se vaihdatko kaupan kassaa vain siksi ettet pitänyt siitä miltä myyjä näyttää on jo lähes syrjintää. Mutta jos vieressä on lyhyempi jono, niin en marise.

Keskiyön vuodatusta vuodatukseen. Pyydän anteeksi, mutten silti vielä lopettanut.

Kuten olen aiheesta puhunut pyörittävät ennakkoluulot maailmaa, mutta vaikka niitä on olemassa niin ei silti kannattaisi niiden estää itseä toimimasta. Vaikka tosin itselläni ennakkoluulo Venäjästä on niin vahva, etten sinne ikinä matkustaisi, joten oikeastaan olenko minäkään paras tästä aiheesta puhumaan? En kai.

En haluaisi olla ennakkoluuloinen, en haluaisi että kukaan olisi minua kohtaan ennakkoluuloinen. Mutta minkä minä ihmismielelle voin, joka kerta yritän parantaa maailmaa, tähän mennessä tuloksetta. Silti toivon että edes joku lukijani ( te hiljaiseloa pitävät lukijani) katsahtaisitte omiin ennakkoluuloihinne, mielessä oleviin stereotypioihin, sillä pitävätkö ne oikeasti paikkaansa, entä mistä ne ovat edes peräisin? Toivon mukaan kukaan ei nyt lähde Ukrainan rintamalle purkamaan ennakkoluulojaan sodista vaan katsoo vaikka ihan ensin vaikkapa ikkunasta ulos. Tai älä, ulkona on kuitenkin pimeää.

preferred-color-stock-300-normal.jpg

just because i dont like other colours

Ja koska olen puhunut naisten esineellistämisestä, niin vaihteeksi esineellistän miehiä. Sillä, dääääääääääm come to mama you beautiful boy and give me piece of that delicious.... salad. i mean salad. Ehehe

Naked-Chefs-Guys-1102-mdn-normal.jpg